Archief

Vijf dagen stremming bij hondenbot Coldenhove

Vanaf woensdagochtend 9.00 uur tot en met zondag tegen middernacht kan het wegverkeer richting het industriegebied Coldenhove vanaf de Maasdijkse kant niet via de hondenbotrotonde rijden, zo heeft de provincie Zuid-Holland bekendgemaakt. Deze vijf dagen durende, permanente afsluiting is het gevolg van een urgent onderzoek naar de status van de oliepijpleiding die onder het hondenbot ligt.

Er zijn drie omleidingsroutes voorzien. Omleiding 1 is bedoeld voor auto's, het openbaar vervoer, vrachtverkeer en hulpdiensten. Aangekomen bij de westkant van het hondenbot voert deze route rechtsaf rijksweg A20 op, vervolgens bij de afrit Maassluis eraf, linksaf onder de weg door richting Maasland, om dan direct weer aan de oostkant de A20 op te rijden.

Omleiding 2 is gericht op vrachtverkeer en langzaam verkeer. Hierbij moet men vanaf de Coldenhovelaan in de richting Maassluis de Maasdijk op, om vervolgens via de Westgaag en de Herenlaan in het industriegebied aan de oostkant van de A20 uit te komen.

Omleiding 3 is gericht op auto's en vrachtverkeer. Hierbij gaat men vanaf de Aartsdijkweg/Coldenhovelaan de Maasdijk op in de richting van Hoek van Holland om bij de kruising voor de Oranjesluis rechtsaf de N223 op te gaan, richting verkeersplein Westerlee.