Archief

Onderzoek doorstart Van Rijn in volle gang

Al dagenlang wordt er met potentiële financiers en collega-marktpartijen onderzocht of er kansen zijn op een doorstart voor de Van Rijn Groep of onderdelen daarvan. Dit is maandagavond bevestigd door algemeen directeur Ron de Greeff. Dinsdag zullen de medewerkers worden geïnformeerd over de diverse ontwikkelingen.

Bij velen sloeg het vrijdag als een bom in, dat de in Poeldijk zetelende groothandel in groenten en fruit uitstel van betaling had aangevraagd. 's Avonds werd bevestigd, dat die aanvraag was gehonoreerd door de rechtbank in Den Haag.

Onder leiding van bewindvoerder Souren worden sinds dat moment alle mogelijkheden van een doorstart van de groep of onderdelen daarvan onderzocht. Zowel zaterdag, zondag als maandag is men daarmee bezig geweest.

De moeilijke positie van de Van Rijn Groep heeft veel emoties losgemaakt bij huidige en voormalige werknemers van het bedrijf, zo blijkt uit reacties op de berichtgeving in de media. Velen kunnen er met hun pet niet bij, dat dit uit 1855 stammende bedrijf in zulk zwaar weer terecht is gekomen.

In ons land werken bij Van Rijn 140 mensen in Poeldijk en 60 in Venlo. De groep opereert wereldwijd in 70 landen.

Categorieen:
Poeldijk Algemeen