Archief

Half jaar 'Elvis Time' in RockArt

Het Hoekse muziekmuseum RockArt brengt vanaf medio september een tentoonstelling over het leven van zangfenomeen Elvis Presley. De Amerikaan was tijdens zijn leven al een legende en werd na zijn dood een mythe. Anno nu, 36 jaar na het overlijden van Elvis, zijn er nog steeds meer dan 400 fanclubs wereldwijd.

RockArt is al maanden bezig met de voorbereidingen voor deze expositie, die een half jaar gaat duren. Behalve veel bijzondere verzamelobjecten, gouden LP's en andere items die een beeld geven over het leven van Elvis, worden er ook allerlei persoonlijke zaken van de zanger tentoongesteld. Deze objecten komen uit privé-collecties en museumcollecties uit Amerika, Duitsland, Denemarken, België en ons land. Ze zijn in samenwerking met de Nederlandse fanclub It's Elvis Time bijeengebracht.

De expositie 'It's Elvis Time' is van 19 september tot en met 2 maart 2014 te zien in Museum RockArt aan de Zekkenstraat 42 in Hoek van Holland. Het museum is geopend op donderdag/vrijdag/zaterdag en iedere eerste zondag van de maand van 13.00 tot 17.00 uur. De entree is 6,50 per persoon.