Archief

Twijfel over oliepijpleiding onder rotonde

Waarschijnlijk nog deze maand zal de hondenbotrotonde onder de A20 ter hoogte van Honderdland gedurende zeker vijf dagen grotendeels worden afgesloten. De reden is een urgent onderzoek naar een oliepijpleiding die onder de rotonde doorloopt.

Aanleiding voor het vrij acute graafwerk is een inwendige inspectie van de olietransportleiding van de NAM tussen Gaag en Europoort. Daarbij is er een mogelijke afname van de wanddikte van de leiding geconstateerd. Omdat deze inspectie slechts een benadering van de werkelijke situatie is, dient dit te worden geverifieerd door het vrijgraven van de leiding.

De NAM kiest voor zekerheid boven alles, want het is niet uit te sluiten, dat er op middellange termijn milieuschade zou kunnen optreden door weglekkende olie. "Het doel van het onderzoek is om zekerheid te krijgen omtrent het veilig opereren van onze leiding", aldus de aardoliemaatschappij.

De provincie Zuid-Holland zegt samen met de NAM te zoeken naar een verkeersluwe periode, waarbij rekening gehouden wordt met de urgentie van de calamiteit en de intensiteiten van het verkeer. Het streven van de NAM is om binnen nu en drie weken het werk uit te voeren.

Categorieen:
Algemeen