Archief

MyBeach Cleanup passeert stranden

Het wemelde donderdag tussen Hoek van Holland en Kijkduin niet van badgasten, maar van vrijwilligers die het strand schoonmaakten. In het teken van MyBeach Cleanup Challenge 2013 loopt Stichting De Noordzee de Nederlandse kust af om het afval te registreren en op te ruimen. Hiermee wil de stichting aandacht te vragen voor het afvalprobleem in zee en op de Nederlandse stranden.

Tijdens deze landelijke opruimtocht bezoekt het team alle bij de organisatie MyBeach aangesloten strandpaviljoens, waar kunstenaars en muzikanten zullen optreden. De stichting zet langs de hele kust in samenwerking met met paviljoens, gemeentes, de Nationale Postcode Loterij en Van Oord zogeheten Mybeaches op. Dit zijn speciale zones op het strand bij een strandpaviljoen, te herkennen aan vlaggen, informatieborden en houten prullenbakken.

Zo is er in Hoek van Holland en 's-Gravenzande een MyBeach te vinden. Bezoekers houden hier zelf het strand schoon. Momenteel bestaan er 24 MyBeaches. In de komende jaren wil Stichting De Noordzee dit aantal verder uitbreiden.