Archief

Gigantische toename aantal inbraken Midden-Delfland

Het aantal woninginbraken in Midden-Delfland is in de eerste zes maanden van dit jaar, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, met 69 procent toegenomen: van 42 naar 71. Hoewel in Westland het aantal inbraken met 17 procent daalde (van 316 naar 262), zijn daar iets meer overvallen en straatroven gepleegd. Dat blijkt uit criminaliteitscijfers van de politie.

Het was al bekend dat er in Midden-Delfland dit jaar relatief veel inbraken zijn gepleegd, maar de toename is groter dan eerdere cijfers lieten zien. In de eerste vier maanden van dit jaar ging het om een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder. In z'n totaal daalde het aantal inbraken in Haaglanden dit half jaar juist met vier procent.

Westland kent als enige gemeente in de regio Haaglanden een lichte stijging in het aantal overvallen. Werden er over heel 2012 vier gepleegd, tot nu toe zijn dat er dit jaar vijf. Ook het aantal straatroven nam toe van zeven naar twaalf. In heel Haaglanden was juist een opvallende daling te zien in het aantal straatroven en overvallen.