Archief

Ploeg Kouwenhoven wint in Portugal

De Nederlandse wielerploeg De Rijke/Shanks, waarvan Honselersdijker Sjoerd Kouwenhoven deel uitmaakt, heeft woensdag voor een stunt gezorgd in de Ronde van Portugal. Het team won een ploegentijdrit over 5 kilometer, die als proloog fungeerde.

Kouwenhoven moest zelf een teleurstelling incasseren. Na 800 meter, terwijl hij op kop reed, vloog zijn ketting er af. Hij kon bij de hoge snelheid in die korte tijdrit het gat niet meer dichtrijden. "Ik verloor uiteindelijk 24 seconden, maar heb even goed nog 50 man achter me gelaten", reageerde Kouwenhoven later laconiek. Vervolgens kwam het pijnlijke besef, dat hij de witte trui voor de beste jongere heeft misgelopen.

De Rijke/Shanks bleek uiteindelijk 2 seconden sneller te zijn geweest dan de ploeg van Leopard-Trek, waarachter het Franse Sojasun genoegen moest nemen met de derde plaats. De succesvolle ploeg van Kouwenhoven heeft de in onze regio zeer bekende oud-renner John den Braber als ploegleider.

Het was overigens de Duitser Christoph Pfingsten, die in het team van De Rijke/Shanks als eerste over de streep was gekomen en daarom de leiderstrui om zijn schouders kreeg.

Categorieen:
Algemeen