Archief

Dubbelslag Den Hoorn in Varend Corso

De dorpskern Den Hoorn is zeer succesvol in het Varend Corso Westland 2013. Met de inzending 'Natte Droom' werd de eerste prijs bij de niet-commerciƫle boten gewonnen en bovendien werd (net zoals vorig jaar het geval was) beslag gelegd op de originaliteitsprijs.

Woningcorporatie Staedion behaalde, volgens de jury "met vlag en wimpel" de eerste plaats bij de commerciƫle boten met de titel 'Droomprinses'.

Het publiek koos het vaartuig van De Westlandse Chrysantentelers uit als fraaiste boot, die tevens werd uitgeroepen tot mooiste zeilende Westlander.

In de categorie kleine vaartuigen had Zuidkoop de eer om de hoogste trede van het ereschavot te beklimmen. De prijs voor het mooiste arrangement onder de muziekboten werd in de wacht gesleept door Atelier Coraggio van Marcel en Christien de Haar.

De kinderen van Kwest, onder aanvoering van Martijn van Leeuwen, hadden de mooiste boot gemaakt van het Kindercorso, dat dit jaar voor het eerst werd gehouden.

Groentespecialist Dick van der Ende won de ontwerpwedstrijd 'Door de ogen van' en in de kijkdooscompetitie zegevierde Petra Duyndam.

Categorieen:
Westland Algemeen