Archief

Scooterrijders ontkomen in Maasland

Twee mannen zijn donderdagnacht na een achtervolging ontkomen aan de politie. Het duo reed zonder helm en kentekenplaat met hoge snelheid op een scooter over de Maassluiseweg in Maasland. De politie ging erachteraan, maar vond niet meer dan het voertuig, een petje en een paar slippers.

De scooterrijders reden rond 01.00 op de Maassluiseweg in de richting van Maassluis. Omdat de helm ontbrak, zetten agenten hun politieauto dwars op het fietspad om de twee staande te houden. Voor het tweetal reden om om te keren en met hoge snelheid te vluchten.

Op de Oude Veiling ging de scooter onderuit. De twee namen vervolgens de benen, maar verloren daarbij wel een petje en slippers. De bestuurder van de scooter rende het Veilingpad op, klom omhoog en stak de A20 over. Zijn kompaan sprong op de Laan 1940-1945 in de sloot en kwam in het Wipperspark terecht. Van de twee ontbreekt nog ieder spoor.

De overgespoten scooter, waarvan het framenummer bleek weggevijld, is in beslaggenomen. Het petje en de slippers zijn meegenomen voor DNA-onderzoek.