Archief

Arbeidsmigranten mogen blijven op Vlugtenburg

Arbeidsmigranten mogen tot 31 december 2014 op vakantiepark Vlugtenburg in 's-Gravenzande blijven wonen. Dat heeft de bestuursrechter van de rechtbank in Den Haag besloten. Vaste gasten van de camping hadden over de huisvesting van de arbeidsmigranten een zaak tegen de gemeente Westland aangespannen.

De gemeente verleende begin dit jaar een tijdelijke vergunning aan het vakantiepark. Dat wil vernieuwen en wil in afwachting van de renovatie in de bestaande huisjes buitenlandse werknemers huisvesten. Gezien ook de problemen rond de huisvesting van arbeidsmigranten vond de gemeente, dat er tijdelijk van het bestaande bestemmingsplan kon worden afgeweken.

Vaste gasten, verenigd in de belangenvereniging Vak C en D, zijn het daar niet mee eens en gingen naar de rechter om de vergunning terug te draaien. Ze vinden dat de buitenlanders te veel overlast veroorzaken. Maar de rechter veegde de bezwaren van tafel. Dat de gemeente als voorwaarde heeft gesteld dat er een fysieke afscheiding is tussen de migranten en de vaste bewoners, acht de rechter voldoende.

Overigens werd Vlugtenburg vorige maand nog door de gemeente op de vingers getikt. Bij een aantal huisjes was nog geen scheiding aangebracht. Inmiddels is dit wel gedaan, aldus Vlugtenburg. Woordvoerder Viskil van de belangenvereniging bestrijdt dat. De vereniging heeft zes weken om te beslissen of er hoger beroep wordt aangetekend.