Archief

Mogelijk maatregelen tegen veroorzaker gistlucht

Milieudienst DCMR overweegt nieuwe maatregelen te nemen tegen Abengoa Bioenergy. Dit bedrijf in de Europoort is de afgelopen tijd herhaaldelijk de bron geweest van een gistlucht, die zich over de regio spreidt. Inwoners uit onder meer Maassluis, Brielle en Rozenburg klagen regelmatig bij de milieudienst over de stank.

Het bedrijf produceert biobrandstof, zoals ethanol, en kreeg vorig jaar al een dwangsom opgelegd van 100.000 euro. Deze is in tien keer geïnd, waarmee de dwangsom 'vol' is.



Begin dit jaar legde het bedrijf vrijwillig, maar onder druk van de overheidsinstanties, zijn activiteiten voor drie maanden stil. Deze maatregel nam het bedrijf na een controle door de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en de DCMR Milieudienst Rijnmond. Bij de inspectie werden meerdere overtredingen geconstateerd.

Tijdens deze vrijwillige stillegging zijn er volgens bedrijf verbeteringen doorgevoerd op het gebied van arbeidsomstandigheden, milieu en veiligheid.

Categorieen:
Maassluis Algemeen