Archief

Hoogbouw Ter Heijde mag

In de voorgenomen nieuwbouw in Ter Heijde mag een appartementencomplex van bijna twaalf meter hoog komen. Dat heeft de Raad van State bepaald, in een zaak die door Ter Heijdenaar Han Rotgans tegen de gemeenteraad van Westland was aangespannen.

Rotgans, architect van beroep, was het niet eens met het door de raad goedgekeurde bestemmingsplan. Hij vindt de randvoorwaarden niet bij de charme en het dorpse karakter van Ter Heijde passen. "In het plan wordt een uitzondering, hotel Elzenduin, tot de norm verheven," aldus Rotgans in februari de gemeenteraad toesprekend.

In het verweer zei de advocaat van de gemeenteraad dat het bestemmingsplan vooral conserverend van aard is. Het plan voorziet in kleinschalige bebouwing, waarbij in beperkte mate ruimte is voor hoogbouw. Op die manier zou het karakter van het dorp juist worden bewaard. De Raad van State oordeelde in het voordeel van de Westlandse raad. Ook het betoog van Rotgans over onvoldoende parkeergelegenheid faalde.

Woningbouwcorporatie Arcade start na de zomervakantie met de voorbereidingen van het project. De bouw start naar verwachting aan het eind van dit jaar. Arcade bouwt dan in Ter Heijde 20 sociale huurappartementen en 48 sociale huureengezinswoningen.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen