Archief

Zeker drie inbraakpogingen in Monster

De politie is op zoek naar getuigen van drie pogingen tot woninginbraak in de dorpskern van Monster in de nacht van zondag op maandag. De politie vermoedt, dat er sprake is van een en dezelfde dader.

Rond 2.20 uur kwam de eerste melding. Deze betrof een woning aan de Haagweg in Monster. Hier had de nog onbekende verdachte een ruit van de achterdeur ingeslagen. Tevens gaf hij zich uit als de politie, door hard "Politie" naar binnen te roepen. De 80-jarige bewoonster overliep de inbreker. Hij koos het hazenpad.

Niet veel later, rond 2.40 uur, vond een soortgelijke woninginbraak plaats op de Boomaweg in Monster. Ook hier werd de dief overlopen door de bewoner, een 71-jarige man, en koos de verdachte het hazenpad.

Nader onderzoek wees uit, dat in dezelfde nacht, vermoedelijk rond 3.00 uur, een volgende poging tot woninginbraak is geweest op de Boomaweg. Ook hier was een ruit verbroken. Van deze woninginbraak is nog geen aangifte opgenomen.

De politie is op zoek naar getuigen. Wie informatie heeft, die van nut kan zijn bij het onderzoek, wordt verzocht contact op te nemen met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844. Dit kan desgewenst ook anoniem op nummer 0800-7000.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen