Archief

Flink deel hondenbelasting nog niet betaald

Het merendeel van de Westlandse hondenbezitters heeft dit jaar nog geen belasting voor hun viervoeter afgedragen. Van de in totaal 5.200 aanslagen, zijn er nu iets meer dan 2.250 betaald. Dat blijkt uit cijfers van de gemeente Westland. Dit betekent dat de gemeente nog 262.000 euro toekomt, bovenop de 208.000 euro die al wel is geïnd.

De hondentaks staat in Westland op de helling. De belasting werd in 2008 afgeschaft en in 2012 heringevoerd, om de begroting sluitend te kunnen krijgen. Een meerderheid in de gemeenteraad blijkt inmiddels weer van de hondenbelasting af te willen.

Vorige week bracht de advocaat-generaal van de Hoge Raad zijn advies uit over een rechtszaak betreffende de hondenbelasting in de gemeente Sittard. Gemeenten mogen de inkomsten daaruit vrij besteden en er is geen sprake van een ongelijke behandeling van hondenbezitters en niet-hondenbezitters, was de boodschap. De Hoge Raad moet nog zijn oordeel vellen.

De gemeente Westland gaat door met de huis-aan-huiscontrole. Deze wordt uitgevoerd in het kader van het gelijkheidsbeginsel, motiveerde de gemeente eerder dit jaar. Deze controles hebben tot dusver bijna 11.000 euro gekost.

De belasting voor een eerste hond bedraagt dit jaar 76,32 euro, voor iedere volgende hond 114,48 euro en voor een kennel 534,24 euro.

Categorieen:
Westland Algemeen