Archief

Nieuwe vragen Rotterdamse raad over Fort

Na het actiebezoek van de Hoekse deelraad aan het stadhuis in Rotterdam, hebben bijna alle Rotterdamse raadsfracties vrijdag gezamenlijk nieuwe vragen gesteld aan het college van B en W. Als vertrekpunt fungeerde daarbij de beantwoording van kortgeleden gestelde vragen over de toekomst van het Fort in Hoek van Holland.

Uit die beantwoording hebben de fracties begrepen, dat de gemeente Rotterdam inmiddels verder is dan een intentieovereenkomst met kandidaat-huurder Jurgen Beumer en zelfs al een definitieve overeenkomst heeft gesloten. Indien dit daadwerkelijk het geval is, zijn de fracties benieuwd om te weten, of er in die overeenkomst ondubbelzinnig is vastgelegd, dat er in het Fort een museale functie moet blijven bestaan. En indien ook dit het geval is, wil de raad de daaraan gestelde voorwaarden weten, zoals het vereiste aantal vierkante meters.

Tot slot willen de fracties gedurende de maand augustus doorlopend van gesprekken en andere ontwikkelingen rondom het Fort op de hoogte worden gehouden.