Archief

's-Gravenzande krijgt Graaf Willem II straat

Als het centrum van 's-Gravenzande eenmaal is uitgebreid, wordt de nieuwe winkelstraat Graaf Willem II straat genoemd. Het gaat om een straat parallel aan de Langestraat, uitkomend op het Marktplein op de plek waar nu de Rabobank staat.

GemeenteBelang Westland had gevraagd de straat te vernoemen naar Mieke Hoogeveen, de voormalige voorzitter van de middenstandsvereniging die in februari dit jaar overleed. Het college van B en W heeft aangegeven de suggestie om een straat naar Hoogeveen te vernoemen aan de straatnamencommissie voor te leggen.

Het plan omvat 7.600 vierkante meter winkeloppervlak, tachtig tot honderd huur- en koopwoningen en een inpandige parkeergarage. De architect wil het monument aan het marktplein, waarin nu een schoenmaker is gevestigd met glas overkappen.

Het was de bedoeling om in het eerste kwartaal van volgend jaar te starten met de bouw en om het complex in 2016 op te leveren. Bewoners aan de Pompe van Meerdervoortstraat maakten bezwaar tegen de omvang van de los- en laadruimte van de twee geplande supermarkten.