Archief

Al vier projecten vullen leegstand in

Braakliggende grond in Poeldijk en 's-Gravenzande heeft een tijdelijke bestemming gekregen. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de proef 'Tijdelijk anders benutten' van de gemeente Westland. Hierbij worden leegstaande panden en braakliggend terrein voor korte tijd anders benut.

Op de Dijckerwaal in 's-Gravenzande is een moestuin aangelegd en de ongebruikte grond naast de Brede School in Poeldijk wordt nu door de basisschool beheerd. Kinderen kunnen daar spelen. Ook in Naaldwijk en De Lier is het project al goed van start gegaan. In het voormalige Rabobankgebouw aan de Verdilaan zijn inmiddels twee bedrijfjes actief en het oude Lierse gemeentehuis is een woon/werk-plek voor ZZP'ers.

De gemeente gaf in februari dit jaar aan dat vóór 2015 zeker twintig projecten moesten worden gestart. In totaal zijn er 290 ongebruikte percelen en 136 leegstaande gebouwen in de gemeente.

Het afgelopen halfjaar zijn er veertien projecten aangemeld. Vier daarvan zijn nu dus van start. Evenveel projecten zijn nog in behandeling. De overige zijn om uiteenlopende redenen afgekeurd.