Archief

Tweede taxi-overval lijkt opgelost

De tweede overval op een Hoekse taxichauffeur in november vorig jaar lijkt opgelost te zijn. De politie heeft in Amsterdam een 19-jarige Rotterdammer aangehouden als verdachte in deze zaak, die zich afspeelde in Vlaardingen. Die beroving gebeurde slechts zo'n 30 uur na de steekpartij in een taxi in de Hoekse Harmoniestraat, waarbij de chauffeur zwaar gewond werd.

De overval in Vlaardingen speelde zich af in de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 november. Een 21-jarige chauffeur uit Hoek van Holland had een man en een vrouw opgepikt bij het station in Delft. Hij bracht ze vervolgens naar Vlaardingen.

Op de Van Beethovensingel vroegen de klanten of de chauffeur wilde stoppen. Dat deed hij en hij noemde de prijs van de rit. Op hetzelfde moment voelde hij, dat er vanaf de achterbank, waar de man zat, een vuurwapen in zijn nek werd gedrukt. De vrouw die naast de chauffeur zat, zette een mes op zijn keel.

Zijn overvallers gingen er vervolgens met een geldbedrag vandoor. Deze chauffeur raakte niet gewond. Het politie-onderzoek leidde afgelopen vrijdag tot een aanhouding in Amsterdam.

De zaak van de Harmoniestraat kreeg afgelopen maand aandacht in de landelijke tv-programma's Opsporing Verzocht en Hart van Nederland. De politie ontving veertig nieuwe tips, maar liet vorige week desgevraagd weten nog geen stap verder te zijn gekomen.