Archief

Waterkwaliteit nog steeds niet goed

De waterkwaliteit in Delfland laat nog steeds te wensen over. Dat blijkt uit de Waterkwaliteitsrapportage 2012 van het Hoogheemraadschap. Rapporten van voorgaande jaren trokken eenzelfde conclusie.

In het rapport staan resultaten van metingen van de chemische en ecologische waterkwaliteit. Het water bevat nog te veel meststoffen, zoals fosfaat en stikstof, en bestrijdingsmiddelen. Ook de ecologische waterkwaliteit is op veel plaatsen nog niet goed.

Delfland heeft zich de afgelopen jaren ingezet om glastuinbouwbedrijven aan te sluiten op de riolering. Uit het rapport blijkt echter dat die inspanningen in de Oost- en Westboezem nog niet tot resultaat heeft geleid. In het Oostland is de concentratie stikstof afgenomen, maar fosfaat niet. Het aantal bestrijdingsmiddelen is licht gedaald ten opzichte van een jaar ervoor.

Delfland verwacht dat de komende jaren geleidelijk een verbetering van de waterkwaliteit zichtbaar wordt. Er wordt doorgegaan met het aansluiten van de glastuinbouw op de riolering en er wordt intensief ingezet op het nakomen van afspraken over waterlozingen.

Categorieen:
Algemeen