Archief

Zaterdagvoetbal: Honselersdijk wint van koploper MVV'27

Hoofdklasse B

Excelsior Maassluis leed op eigen veld een gevoelige nederlaag. De koploper zag aan de Lavendelstraat RVVH met een 2-0 zege naar Ridderkerk vertrekken. Ondanks de nederlaag gaan de tricolores nog steeds aan de leiding. De voorsprong op XerxesDZB en RVVH bedraagt zeven punten. XerxesDZB heeft één wedstrijd minder gespeeld.

Eerste klasse B

Na de winterstop is FC 's-Gravenzande duidelijk in een vrije val terecht gekomen. De Westlandse ploeg speelde vier wedstrijden en leip drie keer als verliezer van het veld. DSVP was als derde opponent te sterk voor FC 's-Gravenzande. Op het Juliana sportpark werd het 4-2 in het voordeel van de bezoekers uit Pijnacker.

Tweede klasse C

Lyra behield tegen Valken'68 de ongeslagen status. Beide ploegen kwamen niet tot scoren. Lyra heeft nu vijf duel op rij niet verloren en kon daardoor elf punten aan haar totaal toevoegen. Door deze reeks is Lyra gestegen naar een zevende positie op de ranglijst.

Sportclub Monster boekte de eerste zege in 2013. Op sportpark Polanen werd SEV met 3-2 verslagen. De achterstand van de fusieclub op koploper DSO bedraagt zes punten.

HVC'10 kon de ongeslagen serie van vier wedstrijden geen vervolg geven tegen SVC'08. In Scheveningen nam de Hoekse ploeg wel een 1-0 voorsprong, maar in de tweede helft scoorde SVC'08 twee keer en dat was voldoende om de zege te pakken. HVC'10 staat nu negende en heeft één punt voorsprong op Naaldwijk dat elfde staat.

De wedstrijd tussen DUNO en Naaldwijk haalde het einde niet. De dienstdoende scheidsrechter werd in de tweede helft onwel en werd naar het ziekenhuis gebracht. Het duel werd in de 57ste minuut gestaakt bij een 1-1 tuussenstand.

Tweede klasse D

VDL behaalde een punt tegen CWO. In doelpuntrijke wedstrijd sloten beide verenigingen af met een 3-3 score. CDL kwam drie keer op voorsprong en zag de bezoekers drie keer langszij komen. VDL staat op een tiende plaats en heeft twee punten voorsprong op nummer elf van de ranglijst.

Derde klasse C

De spanning in deze klasse neemt per weekend toe voor de streekploegen. Zowel in de bovenste regionen als onderste regionen.

MVV'27 vond na zes duels zonder nederlaag haar Waterloo op sportpark De Strijphorst. Honselersdijk won met 3-2 en heeft nu zes punten achterstand op MVV'27. Die Haghe heeft vier punten achterstand op de Maaslandse ploeg. Honselersdijk en Die Haghe hebben één wedstrijd minder gespeeld.

KMD zakte één plaats op de ranglijst en wist door een gelijkspel tegen Quick Steps. De Wateringers staan vierde en hebben zes punten achterstand op de koploper.

Westlandia leed op sportpark De Hoge Bomen een gevoelige nederlaag tegen Victoria'04. De Vlaardingers wonnen met 1-0 en staan nu gelijk met Westlandia op een gedeelde tiende plaats. Beide ploegen hebben drie punten voorsprong een promotie/degradatieplaats.

Maasdijk kon tegen runner-up Die Haghe een punt uit het vuur slepen. De Maasdijkse ploeg sprokkelde zodoende een punt en blijft als nummer elf een veilige plaats in zicht houden.

Het degradatieduel tussen RAS en MSV'71 kende geen winnaar. In Den Haag eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel. MSV'71 blijft twaalfde en heeft een voorsprong van vier punten op RAS dat dertiende staat. Hekkensluiter Duindorp heeft vijf punten minder dan MSV'71.

Karakteristieken

Excelsior M. - RVVH 0-2 (0-0)

FC 's-Gravenzande - DSVP 2-4 (1-4)

Jasper van Dijk, Michiel van den Berg (pen)

Valken '68 - Lyra 0-0 (0-0)

sportclub Monster - SEV 3-2 (2-1)

Ruud Zuyderwijk, Michael Jager, Kees Hendriks

Rood: Michael Jager (2x geel)

SVC'08 - HVC'10 2-1 (0-1)

Jeroen Rensen

DUNO - Naaldwijk 1-1 (1-1) gestaakt

gestaakt wegens het onwel worden scheidsrechter

Sebastiaan van den Berg


VDL - CWO 3-3 (2-1)

Kees Ketting (2), Said Ait Ryan

Honselersdijk - MVV'27 3-2 (1-0)

H'dijk: Said Aloudsaid, Ralph Heskes, Jeroen Vogels

MVV'27: Martijn Ham, Roel Nooteboom

Quick Steps - KMD 1-1 (0-1)

Jules Maring

Maasdijk - Die Haghe 1-1 (1-1)

Silvio Vermeer

RAS - MSV'71 2-2 (1-1)

Michael Rijgersberg, Pim van Hal

Westlandia - Victoria '04 0-1 (0-0)