Archief

Van der Voort vraagt faillissement aan

Adr. Van der Voort bv in Kwintsheul heeft vrijdag het faillissement aangevraagd. Woensdagavond is het personeel van de fabrikant van stalen buizen op de hoogte gesteld. Vrijdagmorgen was het bedrijf aan de Bovendijk uitgestorven. De directie was niet bereikbaar voor commentaar. Bij het bedrijf werkten nog een dertigtal mensen.

Van der Voort is een begrip in Kwintsheul. Het bedrijf heeft jarenlang zijn naam aan de plaatselijke handbalvereniging Quintus verbonden en zorgde er halverwege de jaren '70 van de vorige eeuw voor, dat de Heulse sportverenigingen over een sporthal konden beschikken. Twee jaar geleden liet Van der Voort de handbalvereniging weten dat die op zoek moest naar een nieuwe hoofdsponsor.

Van der Voort had al enige tijd te maken met de slechte economische omstandigheden in de sectoren, waaraan het stalen buizen leverde. Toch werd in 2009 nog een nieuwe hal gebouwd, omdat een bestaande hal moest wijken voor de aan te leggen ontsluitingsweg van het bedrijventerrein aan de Bovendijk.

Categorieen:
Algemeen