Archief

VSP wil zekerheid voor senioren rond Vlietlocatie

De VSP-fractie in Maassluis wil zekerheid van het college van B en W dat de seniorenwoningen op de Vliet-locatie pas worden gesloopt, als er voor de bewoners nieuwbouw is gerealiseerd. Ook wil de fractie niet dat de bewoners in noodwoningen terecht komen, of verspreid over woningen elders in de stad worden geplaatst.

Nieuwbouw en daarna pas sloop is al eens eerder beloofd en ook in een recente brief heeft het college aangegeven dat de sloop niet zal beginnen, voordat er vervangende woningen zijn. De VSP-fractie wil echter garanties hebben.

Volgens de plannen worden volgens de fractie 110 betaalbare huurappartementen voor senioren gesloopt, waarvoor ongeveer 100 woningen worden gebouwd. De VSP-fractie wil er zeker van zijn dat dit ook daadwerkelijk seniorenwoningen zijn.

Op de Vlietlocatie komt ook een supermarkt. Met de bouw daarvan wordt naar alle waarschijnlijkheid voorafgaand aan de sloop van de woningen begonnen. De fractie wil de garantie dat de bewoners niet de dupe worden van slechte inpassing van de supermarkt.

Categorieen:
MaassluisAlgemeen