Archief

OM eist 1,5 jaar cel en tbs tegen ontuchtpleger Maassluis

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag in hoger beroep een gevangenisstraf van anderhalf jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen een man uit Maassluis. Het OM verdenkt de man van meerdere zedendelicten in de periode december 2009-2010.



Volgens het OM heeft de verdachte ontuchtige handelingen gepleegd bij drie minderjarige jongens. Daarnaast vertoonde de man porno en liet hij zijn geslachtsdeel aan minderjarigen zien. Dit vond allemaal plaats in de woning van verdachte in Maassluis.



Het OM is van mening dat naast een gevangenisstraf, tbs met dwangverpleging noodzakelijk is. "De verdachte is een zwakbegaafde man, recidivist, met problematiek op het gebied van seksualiteit en verdovende middelen", aldus de advocaat-generaal op de zitting. Volgens de reclassering biedt de lichtere tbs met voorwaarden onvoldoende behandelmogelijkheden.



De rechtbank in Rotterdam veroordeelde de man eerder tot 18 maanden en tbs met dwangverpleging. De verdachte ging in hoger beroep. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Categorieen:
Maassluis Algemeen