Archief

Keijzer wil geen vrachtwagens achter Action

Wethouder Keijzer van Maassluis wil met winkelketen Action afspreken de bevoorrading van de nieuwe vestiging aan de Industrieweg aan de voorkant te laten plaatsvinden. Zo niet, dan overweegt hij andere maatregelen. Die toezegging deed de wethouder dinsdagavond tijdens een commissievergadering.

Een van de vele aanwezige omwonenden sprak namens hen de commissie en het college van B en W toe. De buurt vreest namelijk voor bevoorrading van de winkel via de achterkant. Dit betekent dat de vrachtwagens door een woonwijk moeten rijden. De omwonenden voorzien overlast en zelfs gevaarlijke situaties in verband met spelende kinderen.

"Het is onmogelijk, dat een grote vrachtauto via de achterkant laadt en lost", aldus wethouder Keijzer. Hij bracht in herinnering, dat een aantal jaar geleden met de andere bedrijven op het rijtje afspraken zijn gemaakt om via de voorkant te bevoorraden. Hij wil dat deze week ook met Action proberen te doen.

De recentelijk geplaatste negen airco-units aan de gevel van de winkel baren de bewoners zorgen vanwege mogelijke geluidsoverlast. Volgens Keijzer heeft de winkel nog geen vergunning voor deze airco's en mogen ze dan ook nog niet gebruikt worden. Volgens de omwonenden gebeurt dit echter al wel. Een eventuele goedkeuring voor een vergunning kan doorgaans meerdere weken duren, waarbij omwonenden bezwaren kunnen indienen.

De winkel, die bekend staat als prijsvechter, wordt naar verwachting zeer binnenkort geopend.

Categorieen:
MaassluisAlgemeen