Archief

Nieuwe basisschool ondanks bouwstop Maasdelta

Het proces dat de gemeente en Stichting Meervoud zijn ingegaan om de nieuwe basisschool van Het Spectrum te bouwen, gaat door. Dit ondanks dat woningcorporatie Maasdelta het project Sluispolder-West/Binnenstad, waarin de school is opgenomen, in de ijskast heeft gezet. Dit zei wethouder Van der Wees dinsdagavond tijdens de gemeenteraad.



Een meerderheid van de gemeenteraad vroeg zich af wat er zou gaan gebeuren met de plannen de school. Volgens Van der Wees is in overleg met Stichting Meervoud besloten om door te gaan met het proces, zodat wanneer Maasdelta de plannen weer voortzet, er geen verdere vertraging is. "Dit betekent wel dat er rekening moet worden gehouden met een mogelijke wijziging van de locatie", aldus de wethouder.



Maasdelta zette de plannen voor de herbouw van de wijken in de ijskast na een beslissing van het Waarborgfonds Sociale Woningbouw. Dit fonds zal vanaf 2014 in beginsel niet meer garant staan voor nieuwe leningen aan woningcorporaties. Uiterlijk 1 februari moeten de corporaties een nieuwe financiële prognose bij het fonds neerleggen met daarin de effecten van het nieuwe regeerakkoord op de corporatie. Vervolgens zal het fonds per corporatie bepalen of en voor welk bedrag ze borg kan staan.



Eerder liet Frank van Velzen, directeur van Maasdelta Wonen, weten dat de corporatie een financieel gezond bedrijf is dat er relatief goed voor staat. Maasdelta heeft de gevolgen van het regeerakkoord al eerder doorgerekend. Uit deze berekeningen is gebleken dat de corporatie in staat moet zijn haar totale investeringsportefeuille uit te voeren.

Categorieen:
Algemeen