Archief

LPF wil garantie Vestia over Tiendweg

Als er vóór dinsdagavond geen garantie van woningcorporatie Vestia is, waarin zij zegt af te zien van haar ontwikkelrecht op de voormalige ISW-locatie aan de Tiendweg in Naaldwijk, is alleen dát al voor LPF Westland reden om die locatie af te wijzen als plek voor een nieuw gemeentehuis. Dit heeft de LPF zondagavond laten weten.

De plaatselijke directie van Vestia lijkt niet moeilijk te willen doen over dat ontwikkelrecht. Maar de LPF-fractie wijst er op, dat Vestia onder curatele staat en dat beslissingen goedgekeurd moeten worden door hogere managementlagen of de betrokken bankier(s). "Na een besluit om voor de ISW-locatie te kiezen, zal dit een (noodzakelijke) melkkoe voor Vestia zijn", waarschuwt LPF.

De partij vindt verder, dat een raadslid ervan uit mag gaan, dat je een keuze maakt op basis van feiten en dat het college c.q. de gemeentelijke organisatie die feiten ongekleurd op papier zet. "Gaande het proces zijn wij steeds meer tot de overtuiging gekomen, dat er hier een spelletje gespeeld wordt. Bij de ene locatie (ISW) wordt veel, zo niet alles, rooskleurig gebracht en op de andere locatie (voormalig Rabopand Verdilaan) zijn de problemen niet te overzien!", betoogt LPF. "Dat bepaalde mensen uit het college en de organisatie een voorkeur hebben, is tot daar aan toe, maar dat collega-raadsleden dit slikken als zijnde de waarheid, dat gaat ons toch iets te ver", aldus de fractie.