Archief

Vijf estafettemedailles voor Olympus '70

De Nederlandse kampioenschappen estafette hebben het afgelopen weekeinde voor de Westlandse Atletiekvereniging Olympus '70 vijf medailles opgeleverd.

Zaterdag behaalde het vrouwenteam van Olympus '70 al twee medailles. Op de 4x100 meter waren Sabeth van der Voort (Monster), Yvonne de Jong (Honselersdijk), Amy Stolk (Naaldwijk) en Lianne van der Lugt (Naaldwijk) goed voor brons met hun tijd van 49.32.

Drie van de vier loopsters van dit kwartet maakten ook deel uit van het team op de 4x400 meter. Amy Stolk, Yvonne de Jong en Lianne van der Lugt kwamen, aangevuld met Inga Michejenko (Hoek van Holland) tot een tijd van 4.07.12, wat wederom een bronzen medaille betekende.

Op zondag werd de eerste medaille binnengehaald op de Zweedse estafette. Marjolein van Marrewijk (Kwintsheul), Amy Stolk, Yvonne en Nadine de Jong (Honselersdijk) brachten na resp. 400, 300, 200 en 100 meter de stok 'thuis' in de tijd van 2.23.60. Daarmee mochten zij weer als derde plaats nemen op het podium.

De volgende bronzen medaille was voor een team van meisjes junioren A. Nienke de Jong ('s-Gravenzande), Kim van Herk (Honselersdijk), Hanna van der Marel (Naaldwijk) en Nadine de Jong waren goed genoeg voor het podium op de 4x800 meter met hun tijd van 10.52.75.

De laatste officiële afstand van het toernooi was de 4x200 meter. Het vrouwenteam bestaande uit Marjolein van Marrewijk, Nadine en Yvonne de Jong en de uitblinkende slotloopster Amy Stolk behaalden met hun tijd van 1.50.08 de zilveren medaille.