Archief

LEO 2.0 spreekt burgemeester aan

De fractie van LEO 2.0 in de Westlandse gemeenteraad is boos over de politieke procesgang bij de herhuisvesting van de gemeentelijke organisatie. Zij stelt, dat het college van B en W het stelselmatig vertikt om op een aantal vragen antwoorden te geven. De fractie heeft nu burgemeester Van der Tak aangesproken op zijn verantwoordelijkheid om er op toe te zien, dat de wettelijke verplichtingen worden nagekomen.

Het gaat in deze zaak om drie vragen die op 28 augustus schriftelijk zijn gesteld en waaraan in de week erna vier maal is herinnerd. De vragen hebben te maken met berekeningen in verband met renovatie van bestaande gemeentekantoren. Ze dateren van vóór het moment waarop de meerderheid van de gemeenteraad besloot om te kiezen voor nieuwbouw, want dat besluit viel op 5 september.

De fractie wil weten of haar tegenberekening, die positief uitpakt voor hergebruik van bestaande gebouwen, als juist is te beoordelen. Zo nee, dan verlangt de fractie een onderbouwing van de verwerping. LEO 2.0 wil de antwoorden vóór de raadsvergadering van komende dinsdagavond ontvangen.

Categorieen:
Westland Algemeen