Archief

Hardloper Barsaiyan redt het net

Mike Barsaiyan (Olympus '70) heeft met klein verschil het E-Kwadraat Reclame Runcircuit 2012 gewonnen. De 's-Gravenzander koos er zaterdag voor om niet deel te nemen aan de 10 Engelse Mijl bij de Rijk Zwaanloop in zijn woonplaats. Dat betekende een risico, omdat ook Stanislas Talontsi van Sparta nog kans had op de eindzege. Barsaiyan had 854 punten, Talontsi kwam tot 852.

Overigens kwam de van een kuitblessure herstellende Barsaiyan wel in actie, want hij nam deel aan de wedstrijd over 5 kilometer. Die won hij prompt in 15.53. De tweede man op de 5 kilometer, Heulenaar Sjoerd van Marrewijk (16.16), won het eindklassement van de reeks wedstrijden over deze afstand.

Bij de vrouwen ging de overwinning op de 5 kilometer naar de Australische Abigail Regan, die sinds kort in Delft studeert en nu traint bij Olympus '70. Regan won in 18.14 en had daarmee 20 seconden voorsprong op Lorraine Ravestein. Het eindklassement bij de vrouwen werd gewonnen door Ingrid le Comte uit 's-Gravenzande. Daarin werd op de tweede plaats beslag gelegd door de 13-jarige Kristel van den Berg uit Maassluis. Derde werd de 14-jarige Nanda de Jong uit 's-Gravenzande.

Doordat Barsaiyan niet deelnam aan de 10 Engelse Mijl, liep Talontsi al direct na de start alleen aan de leiding. Hij sloot zijn solorace winnend af in 53.25. Tweede werd Marc Meeder (AV Waterweg) in 57.45. Bij de vrouwen zegevierde Renate Haring (Rotterdam Atletiek) in 1.02.45. Tweede werd Marlies Jongerius uit Wateringen in 1.03.50. Haring en Jongerius werden ook de nummers 1 en 2 in het eindklassement . Daarin legde Corina Voorn uit Den Hoorn beslag op de derde plaats.