Archief

Recordverbetering Ophorst toch erkend

Na maanden durend onderzoek heeft de Atletiekunie de op Hemelvaartsdag in Delft door Carla Ophorst gelopen tijd op de 10 kilometer erkend als nieuw Nederlands record bij de vrouwen 50-plus.

De hardloopster van Olympus '70 finishte die dag in de Golden Tenloop na 37 minuten en 13 seconden. Het record op deze afstand stond overigens al op naam van Ophorst, met 37.28. Die 15 seconden langzamere tijd had zij exact drie jaar eerder, op 17 mei 2009, in Leiden op de klok gebracht.

Het parcours in en rondom Delft was dit voorjaar onder toezicht van de Atletiekunie opgemeten, maar na deze certificering heeft de organisatie alsnog een lopersvriendelijker 'lus' in het parcours aangebracht. Er werd Ophorst verzekerd, dat de route exact 10.000 meter was gebleven. Na onderzoek heeft de recordcommissie van de Atletiekunie de aanvraag van Ophorst nu alsnog gehonoreerd.

Vrijdagavond kon de Honselse atlete het positieve nieuws wereldkundig maken. Het zal Ophorst een prima gevoel geven op weg naar het Nederlands kampioenschap op de 10 kilometer, dat zondag in Utrecht wordt betwist.

Categorieen:
Honselersdijk Algemeen