Handbal: geen Supercup dames Quintus

De Supercup is een prooi geworden voor landskampioen en bekerwinnaar Sercodak/Dalfsen. In het Topsportcentrum in Almere kon Quintus niet tot een stunt komen. In een matige eerste helft waarin veel technische fouten werden gemaakt sloten beide ploegen af met een 11-11 tussenstand. In de tweede helft lieten beide ploegen een beter veldspel zien. Quintus kwam nog wel aan de leiding met 16-15, maar een directe terechte rode kaart na 7 minuten spelen voor Daisy Hage haalde de angel uit de Heulse aanval. Hage duwde een tegenstandster bij een break-out in haar rug.

Dalfsen liep uit naar een 25-20 voorsprong en de wedstrijd leek tien minuten voor tijd beslist. Het inbrengen van Roos Lockhorst bracht meer elan in de Heulse aanval. Quintus knokte zich terug en kwam zelfs tot één punt van Dalfsen, echter verder liet Dalfsen het niet komen en won uiteindelijk met 29-28.

Doelpuntenmakers voor Quintus waren: Daisy Hage (7), Jantine Zwinkels (7), Roos Lockhorst (5), Kelly Dulfer (3), Tess van Buren (2), Lisanne Zwinkels (2), Cynthia Grift (1), Marjolein Broch (1)

Westlandia heeft in en tegen Bentelo de tweede nederlaag van het seizoen geleden. De Naaldwijkse promovendus had moeite met het afwerken van de kansen die het kreeg. De thuisploeg nam na de eerste 30 minuten de leiding met 11-9. In het tweede bedrijf kwamen er niet veel doelpunten bij. Bentelo won uiteindelijk met 20-18. Bij Westlandia trof Stefanie van Dalen-Vollebregt vijf keer doel. Anja Berendse was viermaal succesvol.

De reserves van Quintus zijn de ongeslagen status kwijt. In de topper tegen het eveneens ongeslagen DOS uit Emmercompascum verloor de Heulse ploeg in de Van der Voorthal met 23-22. De titelkandidaat uit Drenthe kwam daarmee met de schrik vrij. Bij rust leidde Quintus met 15-14 en had tot acht minuten voor tijd een voorsprong. Daarna nam DOS het heft in handen en won het de wedstrijd. DOS is samen met Bentelo koploper met acht punten uit vier wedstrijden.

DIOS behaalde in de tweede thuiswedstrijd de eerste overwinning op eigen bodem. White Demons uit Berkel-Enschot werd met 27-20 in de Ballonhal verslagen. De ploeg uit Den Hoorn stond na ruim 15 minuten met 10-4 achter. De dekking was redelijk alleen aanvallend liep het niet bij de thuisploeg. DIOS herpakte zich en begon aan een inhaalrace welke eindigde in een 12-10 voorsprong bij rust. In de tweede helft consolideerde DIOS de voorsprong en wist het met 27-20 te winnen. Frank Koole werd topscorer met zeven doelpunten. A-junioren Stijn Bosma en Guus Wiersma maakten hun debuut in de hoofdmacht.

De reserves van Quintus hebben in Apeldoorn de eerste seizoensoverwinning behaald. De Heulse ploeg won met 24-21 van promovendus Univé/Achilles. Quintus staat in de middenmoot met vier punten uit vier wedstrijden.