Archief

Van der Ende wéér kampioen Ovalracing

Autocoureur Jack van der Ende is opnieuw Nederlands kampioen Ovalracing geworden. Hij hoeft daar echter niet voor in actie te komen deze week.

Op 29 en 30 september zouden op de speedway in Venray de finaleraces plaatsvinden, maar door problemen met vergunningen gaat dat evenement niet door, waardoor Van der Ende zonder in actie te komen voor de tweede keer kampioen is.

Van der Ende won in totaal negen van de twaalf races. Met nog een weekeinde te gaan rekende de Poeldijker daarom al stiekem op het kampioenschap. "Het seizoen eindigt nu wel een beetje in een anticlimax, maar daar slaap ik geen nacht slechter van," reageert hij.

Vorig jaar werd er voor het eerst gestreden om het officiële kampioenschap en werd Van der Ende met afstand de eerste officiële Nederlandse kampioen. De races worden gereden met silhouette auto's en vinden plaats op een ovaal circuit, waardoor de sport gelijkenissen toont met de Amerikaanse autosport.

Buiten dit kampioenschap kan Van der Ende ook nog kampioen worden in de Supercar Challenge. Daar staat hij, met nog twee weekeinde voor de boeg, op de derde plaats in het tussenklassement. De laatste races vinden plaats op de circuits van Spa-Francorchamps en het TT circuit in Assen.

Categorieen:
Poeldijk Algemeen