Archief

Bellicher-film met Westlands tintje in de bios

De nieuwe Bellicher-film Cel, die zich deels in het Westland afspeelt, gaat volgende week donderdag in première. Het gaat om de verfilming van het gelijknamige boek van Charles den Tex. In maart werden er onder meer in Monster scènes geschoten.

In de film gaat hoofdpersoon Michael Bellicher, gespeeld door Daan Schuurmans, op zoek naar degene die zijn identiteit heeft gestolen. De zoektocht van Bellicher leidt hem onder meer naar Monster, waar hij in het kassengebied naar de fraudeur zoekt. Ook Huub Stapel, Tim Murck, Anniek Pheifer en Anna Drijver spelen mee.

Bellicher raakt in de film betrokken bij een auto-ongeluk met fatale afloop. Na te zijn verhoord, wordt hij tot zijn stomme verbazing aangehouden. Hij wordt overgebracht naar een politiebureau in het Westland, waar hij te maken krijgt met twee spijkerharde rechercheurs en een bizarre aanklacht.

De bioscoopfilm is het vervolg op de succesvolle VPRO-televisieserie 'Bellicher; de macht van meneer Miller'. Later wordt de film in de vorm van een serie uitgezonden, wederom bij de VPRO. Wie daar niet op wil wachten, kan vanaf 4 oktober onder meer in WestlandTheater De Naald terecht.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen