Archief

Naaste toekomst Triangel nog steeds onduidelijk

Er is nog steeds geen duidelijkheid over de naaste toekomst voor de bewoners van woonzorgcentrum de Triangel in De Lier. Zorginstelling Pieter van Foreest is bezig enkele alternatieven opnieuw onder de loep te nemen. Dit blijkt uit de antwoorden van wethouder De Goeij op vragen die begin vorige week bij haar waren ingediend door de raadsfractie Westland Verstandig.

De onzekerheid voor de circa zeventig bewoners van de Triangel over het "wanneer en waar" van de voorgenomen nieuwbouw is al jaren aan de gang en leidde herhaaldelijk tot vragen van een reeks fracties uit de gemeenteraad.

In maart vorig jaar kwam een interne aankondiging naar buiten, dat de bejaarde Lierenaars tijdelijk in Poeldijk zouden moeten gaan wonen in verband met nieuwbouw op de huidige locatie aan de Hoofdstraat in De Lier. Zij zouden hun intrek nemen in gebouw de Witte Brug, waarvan de bewoners gingen verkassen naar hun nieuwe onderkomen, de Terwebloem.

"Met Pieter van Foreest is afgesproken, dat zij ons op de hoogte houdt van de ontwikkelingen met betrekking tot de nieuwbouw van de Triangel", aldus de wethouder, die er op wijst dat de instelling momenteel met een reeks projecten in het Westland bezig is.