Archief

Honselersdijker opnieuw 'door het lint'

De Honselersdijker die begin augustus tot een celstraf was veroordeeld wegens het bedreigen van enkele politieagenten is zaterdagavond opnieuw aangehouden en meegenomen naar het bureau. Volgens omwonenden was hij na drugsgebruik slaags geraakt met een bevriende buurman. Terwijl een andere buurman zich over de verwarde man ontfermde, werd de politie gealarmeerd.

De Honselersdijker was veroordeeld tot acht maanden cel, waarvan twee jaar voorwaardelijk, onder aftrek van voorarrest. Een van de agenten had zich in januari dit jaar dermate bedreigd, dat hij een waarschuwingsschot loste. De rechtbank hield er in augustus rekening mee, dat de actie van de zwakbegaafde man een roep om hulp was, maar oordeelde dat de bedreiging voor de agenten erg beangstigend was geweest.

De man kreeg ook een werkstraf van 180 uren opgelegd, omdat het incident zich voordeed in zijn proeftijd van een in 2008 opgelegde straf. Tevens moest hij zich onder toezicht van de reclassering stellen en zich laten behandelen voor zijn gedrags- en alcoholprobleem.

Categorieen:
Algemeen