Archief

Midden-Delfland bezuinigt een miljoen

Het college van B en W van Midden-Delfland legt de gemeenteraad een sluitende begroting voor het jaar 2013 voor. Maar om dat te bereiken wordt er voor ruim een miljoen euro bezuinigd. Wel is dan ook voor 2,5 ton aan nieuw beleid mogelijk.

Dat blijkt uit de meerjarenbegroting 2013-2016, die de gemeente vrijdag bekend heeft gemaakt. Ook Midden-Delfland heeft in deze crisistijd te maken met teruglopende inkomsten en stijgende uitgaven, aldus het college.

Een deel van de bezuinigingen is gevonden in het verlagen van budgetten voor onderhoud van wegen en straatmeubilair, budget voor Midden-Delfland®2025 en diverse andere posten. Ook op personeel wordt bezuinigd. Het college wil in het ambtenarenapparaat 5 volletijdsbanen schrappen. Verder vervallen de budgetten voor lokaal onderwijsbeleid en jongerenwerk.

Midden-Delfland blijft investeren in de vitaliteit van de dorpen en het versterken van het agrarisch cultuurlandschap, aldus het college. Nieuwe investeringen in het voorzieningenniveau in de dorpen blijven mogelijk. Ook komt 250.000 euro extra beschikbaar. Dit bedrag is bestemd voor nieuwe ontwikkelingen en voor

kleinschalige dorpsinitiatieven die de samenhang en identiteit versterken.