Archief

Genomineerden Westland Inspiration Award bekend

De genomineerden voor de Westland Inspiration Award zijn bekend. Het gaat om de bedrijven Van der Valk Solar Systems in Monster, SION Young Plants in De Lier en Green Well Westland in Honselersdijk. De award is voor degene die volgens de jury het Westland het best op de kaart heeft gezet.

Van der Valk Solar Systems is een onderneming gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van montagesystemen voor zonnepanelen. Het kwam deze week in het nieuws met zonnepanelen op het water.

Sion is een tuinbouwbedrijf die zich bezig houdt met het kweken van de potorchidee Phalaenopsis. Het bedrijf dankt zijn naam aan de vestiging in het gehucht Sion tussen Rijswijk en Delft, maar heeft inmiddels de hoofdvestiging in De Lier.

Green Well Westland is een samenwerkingsverband van vijf bedrijven dat zich richt op een aardwarmteproject in Honselersdijk. Hier wordt op 3 kilometer diepte naar warm water geboord. Dit water wordt vervolgens naar boven gepompt om glastuinbouwbedrijven te voorzien van duurzame energie.

De Inspiration Award wordt uitgereikt tijdens het Westland Event 2012. Dit jaarlijkse evenement vindt dit jaar plaats op woensdag 10 oktober. De eerste Inspiration Awards werden in februari vorig jaar toegekend aan Rob Baan van kwekerij Koppert Cress en aan de combinatie Vestia/Prominent voor het warmteproject voor de Naaldwijkse nieuwbouwwijk Hoogeland.