Archief

College houdt voorkeur voor ISW-locatie

Voor de bouw van een nieuw gemeentehuis blijven burgemeester en wethouders van de gemeente Westland een voorkeur koesteren voor de voormalige ISW-locatie aan de Tiendweg in Naaldwijk. Dat blijkt uit de vrijdagmiddag gepubliceerde rapportage van de jongste onderzoeken. De enige concurrende locatie is die van het voormalige Rabobankgebouw aan de Verdilaan in Naaldwijk.

"Een keuze voor de ISW-locatie geeft voor ons de minste belemmeringen om per 1 januari 2016 centrale huisvesting te realiseren", aldus B en W. "Ten aanzien van de bouw- en exploitatiekosten valt te concluderen dat beide locaties nagenoeg gelijk zijn."

De vroegst mogelijke ingebruikname van een gemeentehuis op de locatie van de voormalige Rabobank met parkeren op de locatie van het huidige gemeentehuis in Naaldwijk zou 1 januari 2017 zijn. Realisatie van alleen het gebouw zou, bij een bestemmingsplanprocedure zonder tegenslagen, per medio 2016 tot ingebruikname kunnen leiden. Maar als er zware tegenwind is, kan het ook wel eens tot 2018 gaan duren.





Bij een keuze voor de voormalige ISW-locatie aan de Tiendweg zijn er geen beren op die weg. De bouw zou daar in september 2014 kunnen starten, met als gevolg dat de ambtenaren in januari 2016 kunnen gaan verhuizen, zo komt naar voren in de jongste stukken.