Archief

Plan om werklozen Burgemeesterswijk actief te krijgen

De Burgemeesterswijk in Maassluis en daarin met name de Burgemeester Zaneveldstraat kent een relatief hoog werkloosheidscijfer. Om dit aan te pakken, ligt er nu een plan op tafel, waarin een grote rol is toebedeeld aan de onderneming Dukdalf, sociale werkvoorziening en re-integratiebedrijf.

Dukdalf zal een half jaar lang een trajectbegeleider inzetten, die de wijk ingaat om met uitkeringsgerechtigden aan de slag te gaan. Dit kan als onderdeel van het traject richting werk zijn, maar ook als tegenprestatie voor de uitkering.

Daarbij kan gedacht worden aan schoonmaken, klussendienst, toezicht of een buurtservice, zoals onderhoud van een tuin of plantsoen. Het doel is om met deze actie de leefomgeving te verbeteren door mensen met een uitkering in te zetten in hun eigen buurt.

Het plan verkeert nog in de conceptfase en moet nog verder worden uitgewerkt in een werkgroep. In deze groep zitten de gemeente Maassluis, woningcorporatie Maasdelta en Welzijn E25. Wel heeft het college van B en W al ingestemd met het plan en geld uit het potje Participatiebudget 2013 vrijgemaakt voor dit project.

Categorieen:
Maassluis Algemeen