Archief

Karssen maakt gebruik van gebiedsontzegging

Nadat burgemeester Karssen van Maassluis enkele maanden geleden heeft besloten om gebruik te gaan maken van gebiedsontzeggingen, heeft hij er inmiddels een keer gebruik van gemaakt. Aan twee andere personen is door de politie een schriftelijke waarschuwing gegeven. Bij herhaalde overtreding kan dit leiden tot een gebiedsontzegging voor 24 uur.

Deze maatregel hoort bij een zwaardere aanpak van onder meer groepen jongelui die voor veel overlast zorgen in Maassluis. Zo werden in mei zeven jongeren, in de leeftijd van 20 tot 25 jaar, aangehouden op verdenking van onder meer inbraken en mishandelingen, diefstal en handel in verdovende middelen.

De burgemeester kan een gebiedsontzegging opleggen in het belang van de openbare orde of om overlast te voorkomen. In eerste instantie geeft de politie een schriftelijke waarschuwing. Als de overtreder opnieuw in de fout gaat, kan de burgemeester een gebiedsontzegging opleggen voor 24 uur.

Iemand die een gebiedsontzegging heeft en binnen zes maanden weer in herhaling vervalt, kan een tweede gebiedsontzegging worden opgelegd voor maximaal acht weken.

Categorieen:
Maassluis Algemeen