Archief

Extra vergadering over gemeentehuis

De commissie Bestuur van de gemeenteraad Westland komt op woensdag 26 september in een extra vergadering bijeen om te discussiëren over de te kiezen locatie voor het nieuwe gemeentehuis. Die extra vergadering is nodig, omdat er woensdagavond nog geen overzicht bekend was van de jongste onderzoeken naar de twee nog in beeld zijnde locaties.

Wethouder Bogaard liet de commissie weten, dat "de paragrafen over de uitkomsten van de jongste onderzoeken langzaam maar zeker binnendruppelen". Hij hoopt vóór het komende weekeinde de rapportage compleet te hebben.

In de vergadering van 5 september jl. heeft de gemeenteraad in meerderheid besloten de keuze voor één nieuwe locatie te beperken tot de Tiendweg (voormalige ISW-complex) en de Verdilaan (voormalig Rabobankpand), beide in Naaldwijk. Ten aanzien van deze twee locaties zouden nog de ruimtelijke inpasbaarheid en de financiële consequenties worden onderzocht.

De Westlandse gemeenteraad heeft zich er op vastgelegd om op dinsdag 2 oktober in deze slepende zaak de knoop door te hakken, opdat het nieuwe gemeentehuis per 1 januari 2016 in gebruik genomen kan worden.