Archief

Dario Fo 'miljonair' op Youtube

Het YouTube-filmpje waarin het theaterkoor van Dario Fo uit Poeldijk het nummer Bangarang zingt, heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. De videoclip is nu al meer dan 1 miljoen keer bekeken.

Het koor werd in juni door radiozender 3 FM gevraagd of het een acapella-uitvoering kon maken van het dubstepnummer Bangarang van de artiest Skrillex. Het werd in een avondprogramma uitgezonden en trok direct grote belangstelling.

Arrangeur en zanger Boudewijn Ruigrok had dit nooit verwacht "omdat dubstepliefhebbers bekend staan als puristen, die het niet altijd waarderen als er met het genre geëxperimenteerd wordt." Ook Roosmarijn Reijmer, de 3FM-dj die het initiatief nam, was zeer verrast: "We hadden niet gedacht dat dit malle idee van ons zo verschrikkelijk mooi zou kunnen uitpakken. Dat hebben we zonder meer aan het koor te danken."

Inmiddels komen er verzoeken binnen van overal ter wereld of de bladmuziek beschikbaar is, zodat het ook gezongen kan worden door andere koren.

Theaterkoor Dario Fo vertrekt komend weekeinde met The Kyteman Orchestra naar Duitsland om daar in Berlijn en Hamburg concerten te geven. In oktober zal het Westlandse koor twee keer zijn opwachting maken in het Amsterdamse Carré.

Kopieer onderstaande link in de adresbalk van je webbrowser om het Youtube filmpje te bekijken:

http://youtu.be/bCbUFzx33T8

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen