Archief

Vijf sterren voor nieuwe productiehal Lely

Het ontwerp van de nieuwe productiehal van agrotechniekbedrijf Lely in Maassluis is gewaardeerd met 5 sterren voor duurzaamheid. Voor een gebouw met een industriefunctie is dit een primeur op het Europese vasteland. Het kantoorgedeelte heeft 4-sterren gekregen.

De sterren zijn toegekend door Dutch Green Building Council (DGBC), die zich inzet voor de verduurzaming van de bebouwde omgeving in Nederland. Bij de beoordeling is gekeken naar negen categorieƫn: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik en ecologie en vervuiling. Op basis van een onderlinge weging leidt dit tot een eindkwalificatie met 1 ster tot 5 sterren.

"Een bijna onmogelijke en in Europa niet geƫvenaarde prestatie van 5 sterren is behaald. Hiermee heeft Lely Groep een inspirerend voorbeeld van duurzaamheid gerealiseerd", aldus DGBC-directeur Stefan van Uffelen.

Algemeen directeur Alexander van der Lely kreeg het bijbehorende certificaat maandag overhandigd in het RAI Elicium in Amsterdam. Dat gebeurde in aanwezigheid van Prins Willem-Alexander die de Dutch Green Building Week officieel opende. Deze week staat in het teken van duurzaamheid in de bouw.

Categorieen:
Maassluis Algemeen