Archief

Maassluis stelt onderhoud kades uit

Het onderhoud aan de kademuren in de binnenstad van Maassluis wordt uitgesteld, omdat de kwaliteit van de muren minder snel achteruit gaat dan tien jaar geleden was voorzien. Het college van B en W vindt het verantwoord om omstreeks 2017 opnieuw een onderzoek in te stellen. Tussentijds wordt tweemaal per jaar een meting uitgevoerd of de kade mogelijk verplaatst.

In 2002 is onderzoek gedaan naar de kademuren. Naar aanleiding daarvan is er een deel vervangen en bleek tijdens de uitvoering dat deze kadegedeelten daadwerkelijk in een erg slechte staat verkeerden. De overige kademuren hadden toen nog een te verwachten levensduur van 5 tot 10 jaar.

Om zeker te kunnen zijn dat activiteiten en festiviteiten zoals de Furieade, de Sinterklaasintocht en ook het 400-jarig bestaan de komende periode voldoende veilig plaats kunnen vinden, is er recentelijk opnieuw onderzoek gedaan naar de fundering van de overige kademuren.

Uit dit onderzoek is naar voren gekomen, dat met de nu verwachte verslechtering van de palen in 2022 voor ongeveer 1/3 deel van de kademuur het bezwijkstadium bereikt zal zijn. Voor het overige gedeelte zullen de palen naar verwachting tot 2037 voldoende draagkracht hebben.

Categorieen:
Maassluis Algemeen