Archief

Koperen Kees nokt met Centrum voor de Kunsten

Theaterschool Koperen Kees wil geen verdere energie steken in het zogeheten pre-fusieproces voor een Centrum voor de Kunsten Westland. "Het plan dat er nu ligt, biedt geen enkele meerwaarde ten opzichte van het huidige cultuuraanbod in Westland", aldus de Poeldijkse stichting. Het was de bedoeling dat Koperen Kees zou gaan fuseren met WestlandTheater De Naald en de Muziekschool Westland.

Het Centrum voor de Kunsten Westland zit in politiek opzicht in de portefeuille van wethouder Arne Weverling, die daartoe in maart de steun van de coalitiepartijen in de gemeenteraad kreeg om een vervolgonderzoek in te stellen. Diverse oppositiepartijen zagen zo'n Centrum helemaal niet zitten.

"Creativiteit verdwijnt ten koste van geldverspillende bureaucratie", stelt Koperen Kees. "Het is een managementplan in plaats van een plan waarin creativiteit, de belangrijkste bron voor interessante kunst en cultuur, centraal staat", aldus Janneke Molenkamp, interim-voorzitter van Koperen Kees.

Koperen Kees zegt met vertrouwen uit te zien naar de toekomst als zelfstandig kunst- en cultuuraanbieder en kiest daarbij voor een intensieve samenwerking met Dario Fo en met de Stichting Regionaal Muziekonderwijs SRMO.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen