Archief

Groep jongeren valt andere groep aan in park

Een groep van zes jongeren in de leeftijd van 15 tot 17 jaar is zaterdagavond in het Oranjepark aan de Koningin Julianaweg in 's-Gravenzande aangevallen door een of meer leden van een groep van acht personen. Volgens de politie zat het eerste groepje rond half elf 's avonds op een bankje bij de speeltoestellen, toen de andere groep die kant opliep.

Een jongen uit de groep van acht zei iets tegen de groep op het bankje. Een meisje verstond hem niet en vroeg wat hij zei. Hierop werd deze jongen boos en begon hij te slaan. Hij raakte daarbij een jongen dermate hard op zijn kaak, dat deze korte tijd buiten bewustzijn zou zijn geraakt en zich niks meer van de klap zegt te herinneren.

Een van de jongeren op het bankje belde de politie. Ook werd een ambulance opgeroepen. De jongen die buiten westen zou zijn geslagen, is door de ambulancemedewerkers doorverwezen naar de huisarts.

Een tweede slachtoffer is geslagen op haar hoofd. Ook zij is nagekeken maar hoefde niet mee naar een ziekenhuis. Bij het derde slachtoffer waren de verwondingen dusdanig van aard, dat hij naar het ziekenhuis is gebracht. Volgens een familielid heeft hij meerdere blauwe plekken opgelopen, een dikke mond, pijnlijk gezicht en dikke ogen.

De politie hoopt, dat er getuigen zijn die meer klaarheid in deze zaak kunnen brengen. Zij kunnen contact opnemen met bureau Westland via 0900-8844 of desgewenst anoniem via 0800-7000.