Archief

Fracties Rotterdam: Wat is het lot van het fort?

De raadsfracties van de VVD en het CDA in Rotterdam vragen zich af, wat er per 1 januari gaat gebeuren met het Fort aan den Hoek van Holland. De stichting die het fort huurt van de gemeente Rotterdam moet vanaf 31 december flink meer huur gaan betalen. Kan deze verhoging niet worden opgebracht, dan dient het fort ontruimd te worden.

Het gaat om een verhoging van de huur van ongeveer 2.300 euro dit jaar naar 135.000 euro volgend jaar. Dat is voor de stichting niet op te brengen. "Wij zijn voorstander van kostendekkende huur, want op die manier betaalt de gebruiker voor wat hij huurt. Maar een huurverhoging zoals hier zou gebeuren, is echter wel erg extreem", aldus VVD-raadslid George van Gent.

Een mogelijke oplossing zou het deels commercieel exploiteren van het fort zijn. Aangezien de huur is opgezegd en ontruiming wordt verlangd, is er volgens de fracties kennelijk geen oplossing gevonden. VVD en CDA willen dan ook van het college van B en W van Rotterdam weten, welke mogelijkheden er zijn om het fort toegankelijk te houden voor het publiek. En of er mogelijkheden zijn om de kosten van het fort te verlagen.