Archief

Buren werven op Burendag

Deelnemers aan het CPO-project in Naaldwijk grijpen zaterdagmiddag Nationale Burendag aan om nieuwe buren te werven. In een informatiestand op het Wilhelminaplein kunnen geïnteresseerden kennismaken met zowel de buren als de mogelijke plannen van dit Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).

In de stand is informatie te verkrijgen over de voordelen van het bouwen door middel van een CPO-constructie. Ook worden eerste ideeën en schetsen voor de braakliggende kavel aan de Chrysantenstraat getoond en kunnen geïnteresseerden zelf meedenken en discussiëren over de invulling van het perceel.

Voor het woningbouwproject aan de Chrysantenstraat zijn nog enkele inschrijvingen nodig alvorens de schop de grond in kan. Medio 2014 moeten daar uiteindelijk circa 29 woningen zijn gerealiseerd, waaronder minimaal tien starterswoningen die niet meer kosten dan 185.000 euro vrij op naam.

De stand op het Wilhelminaplein is van 13.00 uur tot 17.00 bemand. Meer informatie is ook te vinden op de website van de gemeente Westland.