Archief

Badminton: Van Zundert/VELO wint van DKC

De beladen streekderby tussen DKC en Van Zundert/VELO is in sporthal 't Zandje gewonnen door de Wateringse landskampioen. In het hol van de leeuw won VELO met 5-3. VELO speelde zonder Dicky Palyama die in Belgiƫ bij de Belgische Open in Leuven de finale verloor. DKC speelde zonder Soroya de Visch Eibergen.

In Den Haag nam VELO na de heren- en damesdubbel een 2-0 voorsprong. Dennis van Dalen de Jel, vorig seizoen nog VELO, had veel moeite om in de eerste herenenkel Jim Middelburg te verslaan. In de derde game werd het 21-19. Lisa Malaihollo won haar wedstrijd na precies 1 punt. Tegenstandster Ginny Severien moest opgeven.

VELO leidde halverwege de wedstrijd met 3-1. De Wateringers verloren hierna de twee laatste enkelspelen. Rikkert Suijkerland (2 games) en Wendy Slaats (3 games) verloren hun single tegen respectievelijk Mark Caljouw en Takling Lam.

De beslissing viel uiteindelijk in de gemengddubbels. Dit blijft het wapen van VELO. Suijkerland en Malaihollo wonnen met gemak van Thomas Wijers en Eefje Besseling. Russel Muns en Myke Halkema hadden meer moeite om te winnen van Caljouw en Lam, maar wonnen toch in twee games.

Categorieen:
Wateringen Algemeen