Veldkorfbal: Valto laat ODO kansloos

Eerste klasse E

CKC Maassluis herstelde zich van de nederlaag van vorige week tegen HKC. Op eigen sportpark won een gemotiveerd CKC Maassluis van Fortis. De koploper kwam er in Maassluis niet aan te pas en vertrok met een 13-8 nederlaag naar Oost-Souburg. Door de tweede overwinning van het seizoen staat CKC Maassluis met twee andere ploegen gedeeld eerste.

Valte heeft de eerste streekderby van het seizoen gewonnen. De Lierse ploeg liet geen spaan heel van de Maaslandse opponent. Het werd 12-6 in De Lier. In de eerste helft leek van krachtsverschil geen sprake. De ruststand was 4-3 in het voordeel van Valto. Na de pauze ging het duel tot 6-6 gelijk op, daarna plaatse Valto een tussensprint naar een 8-6 voorsprong. In de resterende minuten kon Valto uitlopen naar een 12-6 zege.

ONDO behaalde net als Valto de tweede zege van het veldseizoen. In Vlaardingen werd de koploper met 18-12 verslagen. De 's-Gravenzandse ploeg staat met onder meer Valto gedeeld eerste in haar klasse.

Derde klasse K

Dijkvogels blijft ongeslagen in haar klasse. De Maasdijkse ploeg won voor de derde keer op rij. In eigen huis versloeg Dijkvogelsd mede-koploper Atlas verslagen met 9-5. Dijkvogels gaat nu alleen aan de leiding in haar klasse.